„Ypač prašoma mūsų gydytojų važiuoti į Lenkiją padėti gyventojams ir valstybei kovoti su kovidu. Noriu įspėti: pas mus gydytojų nėra per daug. Mums patiems reikia gydyti savo žmones. Bet, vadovaudamiesi savo principu, mes nieko jėga nelaikysime. Tačiau reikia suprasti: išvažiavai – atgal nebegrįši, ten dirbsi ir uždirbsi tuos didelius pinigus, dėl kurių išvažiavai“, - sakė A. Lukašenka per pasitarimą, skirtą kovai su virusinių infekcijų plitimu.

„Tai – ne grasinimas, o įsakymas vyriausybei“, - pridūrė jis.

„Todėl visus reikia pastatyti į vietą, niekam netrukdyti, jeigu jis nori ilgo rublio ar jam akys pažaliavo nuo valiutos“, - pareiškė A. Lukašenka.

Pastarąją parą Baltarusijoje buvo nustatyti 982 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, trečiadienį buvo pranešta apie 984 infekuotuosius.

Nuo pandemijos pradžios šalyje COVID-19 aukomis tapo 998 žmonės, iš jų trys mirė pastarąją parą.

Minske per protesto akciją sulaikyta žmonių

Minske ketvirtadienį per žmonių su negalia demonstraciją sulaikyti keli asmenys.

„Už dalyvavimą nesankcionuotuose masiniuose renginiuose sulaikyta keletas žmonių“, – pranešė Minsko Vykdomojo komiteto Vyriausiosios vidaus reikalų valdybos atstovė Natalia Hanusevič.

Protestuotojai, daugiausia žmonės su negalia ir jų lydintieji, susirinko Nepriklausomybės aikštėje prie Raudonosios bažnyčios.

Žmonės su savimi atsinešė baltai raudonai baltų vėliavų ir plakatų. Skanduodami šūkius jie ėjo miesto centro link.

Portalo tut.by duomenimis, žmonės buvo sulaikomi Spalio aikštės prieigose, kur protesto akcija netrukus baigėsi.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Didžiausios demonstracijos paprastai vyksta sekmadieniais. Per jas vien sostinėje Minske į gatves išeina šimtai tūkstančių žmonių.