Internetu transliuojamose mišiose evangelikė Paula White-Cain „meldė angelų“, kad šie padėtų respublikonams JAV rinkimuose.

Mišiose ji nusitaikė į „demoniškas konfederacijas, kurios siekia pavogti iš D. Trumpo rinkimus“. Ji taip pat teigė, kad iš Afrikos skuba angelai padėti D. Trumpui pasiekti pergalę.

P. White-Cain laikė mišias per 2016 m. JAV prezidento inauguraciją. Paskutinysis jos laikomų mišių įrašas internete plinta tarsi virusas.

„Nusitaikyk į tuos žmones, kurie tariasi tave pergudravę, Dieve“, – teigė pastorė.


Ji pridūrė: „Girdžiu pergalės garsą. Viešpats sako – taip bus.“

Dvi su puse valandos trukusiose mišiose, tiesiogiai transliuotose feisbuke, ji meldėsi: „Sugriausime visus demoniškus altorius, iškilusius virš Baltųjų rūmų, ypač virš Donaldo Trumpo. Angelai Jėzaus vardu atkeliauja iš Afrikos čia.“

Žmonės tviteryje negailėjo abejonių ir šmaikščių komentarų dėl šių mišių, jų įrašas jau peržiūrėtas daugiau nei 11 mln. kartų.

Paula White-Cain, Donaldas Trumpas

Vienas internautas šmaikštavo, kad štai kaip atrodo angelai Afrikoje, kai juos ima trukdyti P. White-Cain.


Štai kitos inernautų mintys ir jų sukurti memai:


Pirmą kartą P. White-Cain meldėsi kartu su D. Trumpu, kai jis buvo realybės šou „The Apprentice“ vedėjas.

Praėjus 10-iai metų, ji laikė mišias, kai milijardierių inauguravo 45-uoju JAV prezidentu.

Šią savaitę P. White-Cain išpublikavo Ivankos Trump ir amišų (uždara krikščioniška bendruomenė) nuotrauką iš rinkimų kampanijos svyruojančioje valstijoje – Pensilvanijoje.


Sausio mėnesį su rėmėjais evangelikais Floridoje susitikęs D. Trumpas kalbėjo, kad Dievas yra jo pusėje

„Tikrai tikiu, kad Dievas yra mūsų pusėje“, – sakė JAV prezidentas susirinkusiesiems Karaliaus Jėzaus tarptautinėje bažnyčioje Majamyje. Tai buvo pirmasis D. Trumpo susitikimas su rinkėjais šiais metais prieš rinkimus.

„Visos prieš jį sukurtos demoniškos kliūtys bus pašalintos“, – tuomet aiškino Paula White-Cain, kuri dažnai įvardijama kaip D. Trumpo dvasinė patarėja.

Naujausiais duomenimis, J. Bidenas jau gavo 264 rinkikų balsus, o D. Trumpas – 214. Jei demokratas laimės Nevadoje, jis užsitikrins 270 balsų, o tai suteiks jam galimybę paskelbti pergalę šiuose prezidento rinkimuose.


Spėjama, kad D. Trumpas nepripažins pralaimėjimo šiuose rinkimuose ir sieks balsų perskaičiavimo „svyruojančiose“ valstijose. Jo štabas jau pareikalavo tai padaryti Viskonsine, kuris laikomas viena svarbiausių valstijų pergalei.

D. Trumpo štabo pareikšime teigiama, kad tam tikrose valstijose užfiksuota pažeidimų, verčiančių abejoti rezultatų patikimumu.

Štabo vadovo pavaduotojas Justinas Clarke'as taip pat pareiškė, kad pateiktas prašymas įšaldyti balsų skaičiavimą Pensilvanijoje, „kol bus užtikrintas tikras proceso skaidrumas ir respublikonai galės įsitikinti, kad visi skaičiavimai atliekami atvirai ir laikantis įstatymų“.

Be to, D. Trumpo komanda paprašė laikinai sustabdyti balsų skaičiavimą Mičigane ir Džordžijoje, paruošdama dirvą galimybei užginčyti rezultatus, nuo kurių galėtų priklausyti, ar respublikonas galės dar ketverius metus dirbti Baltuosiuose rūmuose.

Taigi, rezultatų nustatymo procesas gali užtrukti dar kelias dienas ar net savaites.