Šį pranešimą ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio atstovas paskelbė praėjus dviem dienoms po incidento, kai izraeliečiai buldozeriais sulygino su žeme vieną beduinų gyvenvietę netoli Tubaso Jordano slėnyje ir paliko be pastogės beveik 80 jos gyventojų.

Izraelio kariuomenės pranešime sakoma, kad tie namai buvo „neteisėtai pastatyti“ teritorijoje, kurioje vyksta karių pratybos.

ES pranešime sakoma, kad per šį incidentą pusė be namų paliktų palestiniečių yra vaikai.

„Šis didelio masto nugriovimas vėl patvirtina apgailestauti verčiančia konfiskavimo ir griovimų tendenciją nuo šių metų pradžios“, – pažymėjo Bendrija.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad Izraelis grasino nugriauti 52 palestiniečių mokyklas, įskaitant vieną Ras al Tino gyvenvietėje Vakarų Krante, finansuojamą ES ir Bendrijos šalių.

„ES pasisako už vaikų apsaugą, įskaitant jų teisės į švietimą saugioje mokyklų aplinkoje užtikrinimą“, – sakoma pranešime ir pabrėžiama, kad teisė į švietimą yra viena iš pagrindinių žmogaus teisių.

„ES pakartoja savo raginimą Izraeliui sustabdyti tokius griovimus, taip pat ES finansuojamų statinių, ypatingai atsižvelgiant į dabartinės koronaviruso pandemijos humanitarinį poveikį“, – pažymėjo Europos išorės veiksmų tarnyba (EIVT).