Daugiau kaip 19 tūkst. užsikrėtimo atvejų per dieną Rusijoje fiksuojama jau antrą dieną iš eilės. Trečiadienį buvo paskelbta apie rekordiškai didelį naujų COVID atvejų skaičių – 19 768. Ankstesnes penkias dienas iš eilės Rusijoje būdavo fiksuojama po daugiau kaip 18 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų.

Didžiausias sergamumas tebefiksuojama Maskvoje: per praėjusią parą Rusijos sostinėje užregistruoti 5 255 infekcijos atvejai, mirė 67 užsikrėtusieji.

Nuo epidemijos pradžios šalyje nustatyti iš viso 1 712 858 COVID-19 atvejai, 29 509 užsikrėtusieji mirė.

Iš gydymo įstaigų per praėjusią parą išrašyti 12 238 pacientai. Bendras ligoninėse gydytų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 1 279 169, nurodoma operatyvinio štabo pranešime.

Rusijos regionų ligoninėse, kaip ir daugelyje Europos valstybių, pastaruoju metu smarkiai daugėja COVID-19 pacientų. Socialinėje žiniasklaidoje paskelbta nuotraukų, kuriose matyti žmonės, gulintys ant laiptų prie šalies gydymo įstaigų, taip pat ilgos eilės greitosios medicinos pagalbos automobilių, negalinčių pristatyti pacientų į ligonines.


Per pirmosios COVID-19 bangos kulminaciją nuo šių metų kovo iki gegužės Rusija buvo įvedusi vieną griežčiausių karantinų pasaulyje. Tačiau praėjusį ketvirtadienį V. Putinas pareiškė, kad „neplanuojame imtis griežtų ribojamųjų priemonių“ arba įvesti visuotinio izoliavimo režimo.

Rusų prezidentas pasisako už regioninį požiūrį, numatantį tikslines priemones labiausiai nukentėjusiuose miestuose ir regionuose.

Kitos šalys, įskaitant Prancūziją ir Angliją, irgi mėgino įgyvendinti tokią strategiją, bet vėliau visgi nusprendė paskelbti nacionalinį karantiną dėl užsikrėtimo atvejų skaičiaus eksponentinio augimo.

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ sugriežtino saugumo priemones, tokias kaip privalomas kaukių dėvėjimas tokiose judriose vietose kaip viešasis transportas ir liftai.

Ji taip pat rekomendavo uždrausti naktinius viešus renginius ir uždaryti restoranus bei barus, tačiau tik nedaugelis regionų vadovaujasi šiuo patarimu.

Vyriausybė paskelbė apie 11 mlrd. rublių (119 mln. eurų) vertės paramos paketą šalies regionams, kurie pagal naujus koronaviruso atvejus jau aplenkė Maskvą.

Rusija praneša apie daug žemesnį COVID-19 pacientų mirtingumo lygį, palyginti su kitomis smarkiai paveiktomis šalimis, o Kremliaus kritikai kaltina vyriausybę bandymais sumenkinti epidemiologinės padėties rimtumą.