Ją svarstyti pateikė valdančiųjų partijų - Krikščionių demokratų sąjungos (CDU)/Socialinės krikščionių sąjungos (CSU), Vokietijos socialdemokratų partijos (SPD) – ir Žaliųjų frakcijos.

Dokumente parlamentarai pabrėžė, kad nepripažįsta rugpjūčio 9 d.
įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų rezultatų. „Rinkimai nebuvo nei laisvi, nei sąžiningi. Didelio masto sukčiavimą per rinkimus neabejotinai galima įrodyti. Todėl nauja Aliaksandro Lukašenkos kadencija neturi jokio demokratinio legitimumo“, - pažymi rezoliucijos autoriai.

Parlamentarai paragino VFR vyriausybę dėti pastangas, kad Baltarusijoje „nedelsiant būtų nutrauktas smurtas, paleisti visi politiniai kaliniai ir surengti nauji laisvi ir sąžiningi rinkimai, kuriuos stebėtų ESBO“. Jie taip pat pabrėžė ES sankcijų A. Lukašenkai ir asmenims iš jo aplinkos svarbą.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka. Oficialiais duomenimis, jis surinko 80,1 proc. balsų, o opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Manifestacijos tęsiasi iki šiol.