Kaip rašo yahoo.com, trečiadienio rytą (Lietuvos laiku – trečiadienio vakarą), daugeliui apygardų vis dar pranešinėjant rezultatus, jis jau buvo surinkęs 69 165 955 balsus. Palyginimui: buvęs JAV prezidentas Barackas Obama 2008 m. rinkimuose iš viso gavo 69 498 516 rinkėjų balsų.

Antradienio vakarą pasirodė pranešimų, kad 2020 m. prezidento rinkimų aktyvumas buvo didžiausias nuo pat 1908 m. Tada rinkimuose dalyvavo 65 proc. balso teisę turinčių amerikiečių, rašo „The New York Times“. Šiemet šalyje balsavo apie 160 mln. žmonių – sprendžiant iš to, rinkėjų aktyvumas gali būti apie 67 proc.

J. Bideno pirmavimas prieš dabartinį šalies prezidentą Donaldą Trumpą, vertinant pagal bendrą visų rinkėjų už jį atiduotų balsų skaičių, panašu, nesusilpnės. Ekspertų teigimu, šis atotrūkis nuo D. Trumpo tik augs. Tačiau, nepaisant to, bendras D. Trumpo surinktų balsų skaičius taip pat viršys B. Obamos 2008 m. rezultatą, „Twitter“ rašė tinklalapio „FiveThirtyEight“ autorius statistikos ekspertas Nate‘as Silveris.