Olegas Pulatovas yra vienas iš keturių asmenų, kurie už akių teisiami Nyderlanduose dėl 2014 metų liepos 17 dieną įvykusios oro bendrovės „Malaysia Airlines“ lainerio „Boeing 777“ katastrofos.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs orlaivis buvo numuštas virš prorusiškų separatistų kontroliuojamos teritorijos Rytų Ukrainoje

Tyrėjai nustatė, kad lėktuvas buvo numuštas Sovietų Sąjungoje sukurta raketa BUK. Per tą katastrofą žuvo visi 298 orlaivyje buvę žmonės, įskaitant 196 Nyderlandų piliečius.

„Ne, aš nemačiau raketos BUK. Taip pat galiu užtikrintai pasakyti, kad tikrai nesimatė jokios BUK, – sakė O. Pulatovas vaizdo įraše, parodytame per teismą, vykstantį netoli Schipholio oro uosto, iš kur pakilo MH17 laineris.

O. Pulatovui vieninteliam iš kaltinamųjų atstovauja advokatai.

Pasak O. Pulatovo, jo susitikimuose su kitais separatistais katastrofos dieną nekalbėta „apie jokią BUK ar įsakymus, susijusius su BUK“.

Jis sakė apie katastrofą sužinojęs, kai kariai „papasakojo man paskutines naujienas – kad prie Donecko sudužo lėktuvas“.

„Ten buvę mano žmonės pasakė man perėmę daug pokalbių telefonu, kuriuose kalbėta, kad iš dangaus tiesiogine žodžio prasme krenta lavonai“, – kalbėjo O. Pulatovas.

Praėjusių metų gegužę prokurorai pareiškė kaltinimus dėl MH17 katastrofos keturiems asmenims: rusams O. Pulatovui, Igoriui Girkinui ir Sergejui Dubinskiui bei ukrainiečiui Leonidui Charčenkai, kurie visi yra svarbios figūros tarp prorusiškų separatistų Rytų Ukrainoje.

O. Pulatovas, buvęs Rusijos specialiųjų pajėgų narys, buvo vienas S. Dubinskio pavaduotojų ir, kaip manoma, padėjo atvežti raketų kompleksą į Ukrainą iš bazės Rusijoje.

Raketų kompleksas buvo atvežtas iš Rusijos 53-iosios oro erdvės gynybos brigados, dislokuotos šalia pietvakarinio Kursko miesto.