„Ginkluoti vyrai įsiveržė į mokyklą Kumbo mieste, išsivarė grupę mokytojų ir moksleivių, - sakė žurnalistams vietos valdžios atstovas. – Paskui jie paleido vaikus, prigrasinę, kad šie niekada nebegrįžtų į mokyklą, o suaugusiuosius nusivedė“.

Spalio mėnesį, kai, panaikinus kai kuriuos dėl koronaviruso pandemijos įvestus apribojimus, Kamerūno mokyklose atsinaujino pamokos, šioje šalies dalyje veikiantys separatistai pagrasino paralyžiuosią jų darbą, jeigu vyriausybė nepadarys politinių nuolaidų. Spalio 24 d. jie užpuolė mokyklą Kamerūno šiaurės vakaruose ir nužudė aštuonis moksleivius.

Iš 22 milijonų Kamerūno gyventojų dauguma kalba prancūziškai, bet penktadalis istoriškai vartoja anglų kalbą, nes gyvena šalies vakaruose, kuriuos kolonijiniu laikotarpiu kontroliavo Britanijos imperija. 2016 metų rudenį dviejose anglakalbėse Kamerūno provincijose prasidėjo riaušės. 2017 metų pabaigoje jos virto ginkluota kova, o po kelių mėnesių opozicijos lyderis Julius Ayukas Tabė pasiskelbė vadinamosios Ambazonijos Respublikos prezidentu. Humanitarinių organizacijų duomenimis, nuo 2016 metų Kamerūne per susirėmimus žuvo 3 tūkstančiai žmonių, o dar apie 500 tūkstančių tapo pabėgėliais.