„Per Europolą ministerijai buvo atsiųstas prašymas bendradarbiauti ir suteikti informacijos dėl teroro akto, įvykdyto pirmadienio vakarą Vienoje. Austrijos policijos pateiktame sąraše yra trys asmenys, kurie turi Šiaurės Makedonijos Respublikos pilietybę. Tai K. F. (gimė Miodlinge, Austrija), A. G. (gimė Sankt Pioltene, Austrija) ir U. A. (gimė Vienoje, Austrija). Šiaurės Makedonijos VRM tarptautinio policijos bendradarbiavimo sektorius palaiko nuolatinį ryšį su kolegomis iš Austrijos“, - pažymima pranešime.

Vienoje pirmadienį šūviai aidėjo šešiose vietose, taip pat ir prie sinagogos. Žuvo penki žmonės, daugiau kaip 20 buvo sužeisti. Pareigūnai nukovė vieną teroristą, 20-metį Kuytimą Feyzulay`ų. Paaiškėjo, kad jis turėjo dvigubą pilietybę – Austrijos ir Šiaurės Makedonijos, buvo teroristinės „Islamo valstybės“ grupuotės šalininkas.

Austrijos vyriausybė pavadino išpuolį Vienoje teroro aktu. Gyventojams rekomenduota vengti viešų vietų. Šalyje iki ketvirtadienio paskelbtas nacionalinis gedulas.