„Matome, kad padėtis eina bloga linkme – padėtis labai rimta“, – spaudos konferencijoje sakė ministras pirmininkas Stefanas Lofvenas. Jis pridūrė, kad intensyviosios priežiūros skyriuose gydoma vis daugiau infekuotųjų, ir perspėjo, kad gali padaugėti mirties atvejų.

Šalies sveikatos apsaugos ministrės Lenos Hallengren teigimu, 1 iš 5 intensyviosios priežiūros skyriuose gydomų pacientų yra COVID-19 užsikrėtusysis.

Dėl didėjančio atvejų skaičiaus dar trijuose Švedijos regionuose gyventojų paprašyta vengti apsilankymų parduotuvėse, muziejuose, bibliotekose, baseinuose ir sporto centruose, vengti viešojo transporto, dirbti iš namų ir vengti susitikimų su žmonėmis iš kitų namų ūkių.

S. Lofveno teigimu, dabar panašios rekomendacijos taikomos 7 iš 10 Švedijos gyventojų.

„Mūsų laukia ilga ir sunki žiema. Turime imtis visko, ko galime, kad sustabdytume infekcijos plitimą“, – sakė Švedijos visuomenės sveikatos agentūros vadovas Johanas Carlsonas.

Antradienio duomenimis, 10,3 mln. gyventojų turinčioje šalyje iki šiol patvirtinta apie 134 500 COVID-19 atvejų ir 5 969 su virusu susijusios mirtys.