Michalas Dworczykas kalbėjo prieš paskelbiant oficialius duomenis, rodančius, kad per mažiau nei dvi savaites padvigubėjęs infekcijų skaičius šalyje perkopė 400 tūkst. ribą.

Lenkijos žiniasklaidoje buvo rašoma, kad apie naujus apribojimus bus paskelbta trečiadienį, o M. Dworczykas transliuotojui TVN24 sakė, jog vyriausybė šiuo metu analizuoja savo galimybes.

Vyriausybė jau uždarė sporto sales, baseinus ir apribojo restoranų veiklą iki maisto pardavimo tik išsinešimui.

„Neatmetame bet kokio scenarijaus, tačiau kalbant apie griežtą karantiną, vyriausybė darys viską, kad jo būtų išvengta, kadangi žinome, kokių pasekmių jis gali turėti ekonomikai“, – sakė jis.

Naujausios apklausos rodo, kad smunka pasitikėjimas valdančiąja partija „Teisė ir teisingumas“ (PiS), kadangi rinkėjai piktinasi jos pasiruošimu antrajai viruso bangai. Negana to, tūkstančiai žmonių pastaruoju metu protestuoja dėl abortų įstatymo sugriežtinimo.

M. Dworczyko teigimu, tolimesni sprendimai priklausys nuo infekcijos dinamikos ir sveikatos sektoriaus gebėjimo gydymui priimti infekuotus pacientus.

„Tai tiesa, kad (sveikatos priežiūros) sistema netrukus gali pasiekti savo pajėgumų ribą“, – sakė M. Dworczykas.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąją parą Lenkijoje nustatyti 19 364 nauji COVID-19 atvejai – mažiau nei šeštadienį, kai buvo pasiektas 21 897 atvejų antirekordas.

Bendras infekuotųjų skaičius pasiekė 414 844, o mirties atvejų padaugėjo iki 6 102, savo tviterio paskyroje rašė ministerija.