Leidinio žiniomis, nuo patirtų žaizdų mirė 21 metų amžiaus vyras. Keturios žudiko paleistos kulkos susmigo jaunuoliui į krūtinę.

„Heute“ patikslina, kad šiuo metu 16 sužeistųjų gydoma ligoninėse, kai kurių nukentėjusiųjų būklė yra sunki. Anksčiau Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas per televiziją kreipdamasis į tautą pranešė apie keturis žuvusius žmones.

Vienoje pirmadienį šūviai aidėjo šešiose vietose, taip pat ir prie sinagogos. Vieną iš šaulių nukovė policija, paaiškėjo, kad jis buvo teroristinės „Islamo valstybės“ grupuotės šalininkas. Pasak pareigūnų, šaudynes surengė keli gerai ginkluoti vyrai.

S. Kurzas ir Austrijos vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris pavadino išpuolį Vienoje teroro aktu. Gyventojams rekomenduota vengti viešų vietų. Šalyje iki ketvirtadienio paskelbtas nacionalinis gedulas.

Kaip pranešė Austrijos laikraštis „Kronen Zeitung“, antradienį Lince buvo sulaikytas žmogus, įtariamas dėl teroro akto Vienoje.

Leidinio duomenimis, jis buvo užkluptas netikėtai ir nesipriešino.

18 reidų surengusi austrų policija sulaikė 14 asmenų dėl atakos Vienoje

Austrijos policija per reidus, susijusius su kruvinu pirmadienio išpuoliu Vienoje, areštavo 14 asmenų ir nerado įrodymų, kad vykdant išpuolį būtų dalyvavęs antras užpuolikas, antradienį paskelbė vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris.

„Vienoje ir Žemutinėje Austrijoje surengta 18 reidų ir sulaikyta 14 žmonių“, – per spaudos konferenciją sakė ministras.

Jis pridūrė policiją galvojant, kad ataką Vienos centre įvykdė vienas užpuolikas, „Islamo valstybei“ prijautęs 20 metų Kujtimas Fejzulai, kurį policija pirmadienį vakare nukovė.

Policijos įvertinta filmuota medžiaga „šiuo metu nerodo jokių įrodymų dėl antro užpuoliko“, kalbėjo K. Nehammeris.

K. Fejzulai, kuris turėjo Austrijos ir Šiaurės Makedonijos pilietybes, pernai balandį buvo nuteistas dėl teroristinio nusikaltimo, susijusio su jo bandymu išvykti į Siriją.

Pasak K. Nehammerio, K. Fejzulai dalyvavo deradikalizavimo programoje ir sugebėjo užsitikrinti paleidimą pirma laiko.

„Kaltininkas sugebėjo apmulkinti teisingumo sistemos deradikalizavimo programą, apmulkinti jos žmones ir per ją pasiekti, kad būtų paleistas pirma laiko“, – spaudos konferencijoje sakė ministras.

Nors K. Nehammeris sakė nenorintis „rodyti pirštais“, tačiau pabrėžė, kad reikia „labai atidžiai pažvelgti į tai, ką galima patobulinti“ šioje programoje.