Gynybos ministrė Florence Parly pirmadienį vėlai vakare socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad tame regione dislokuotas prancūzų kontingentas per operaciją praėjusį penktadienį taip pat konfiskavo iš kovotojų daug ginklų ir įrangos.

Anot ministrės, ši operacija „dar kartą parodė, teroristinės grupuotės negali veikti nebaudžiamai“.

Malio šiaurėje esančio regiono stebėjimą vykdantiems dronams užfiksavus įtariamų kovotojų motociklų vilkstinę, prancūzų pajėgos pradėjo operaciją. Pirmiausia buvo surengta antskrydžių, o tada prancūzų komandosai pradėjo antžeminę operaciją.

Dar viena didelio masto karinė operacija jau kelias savaites vykdoma rajone netoli Malio sienos su Burkina Fasu ir Nigeriu, nurodė prancūzų kariškių atstovas.

F. Parly pirmadienį ir antradienį lankėsi Malio sostinėje Bamake, kur susitiko su pereinamojo laikotarpio vyriausybės vadovu.

Malio prezidentas rugpjūtį buvo nušalintas karinės chuntos.

F. Parly paragino „kiek įmanoma greičiau“ surengti Malyje demokratinius rinkimus ir sakė, kad dabartinė vadovybė pažadėjo, kad tai bus įgyvendinta.

Prancūzija, išgyvenusi virtinę pražūtingų islamo ekstremistų atakų, Sahelio regione yra dislokavusi 5 100 karių, dalyvaujančių kovos su džihadistais operacijoje „Barchanas“ („Barkhane“).

2013 metais per prancūzų vadovautą karinę operaciją islamo ekstremistai neteko valdžios Malio šiaurėje, tačiau atsitraukę į dykumą persigrupavo ir dabar dažnai rengia atakas prieš Malio armiją ir jos sąjungininkus.

Tuo tarpu Malį jau ne vieną mėnesį krečia politiniai neramumai. Spaudžiama tarptautinės bendrijos chunta paskyrė civilių vadovaujamą vyriausybę, dirbsiančią pereinamuoju 18 mėnesių laikotarpiu iki rinkimų.