21 metų Brahimas Issaoui šiuo metu tebegydomas ligoninėje. Jis buvo keliskart pašautas policininkų per ketvirtadienio išpuolį Nicos Dievo Motinos bazilikoje.

„Jis dar neapklaustas, jo sveikatos prognozės tebėra neaiškios“, – naujienų agentūrai AFP pirmadienį vėlai vakare sakė kitas tyrimui artimas šaltinis.

B. Issaoui, ne kartą patekęs į Tuniso teisėsaugos akiratį dėl smurto ir narkotikų, į Prancūziją atvyko tik praėjusį mėnesį.

Pirmiausia tunisietis pasiekė Italijos Lampedūzos salą.

Italijos žiniasklaida pranešė, kad iš pradžių B. Issaoui buvo karantinuotas kelte su beveik 400 drauge atplaukusių migrantų, o spalio 9 dieną jam buvo leista išsilaipinti Baryje.

Tyrėjai išsiaiškino, kad B. Issaoui į Nicą atvyko spalio 27-ąją – dvi dienos iki išpuolio bažnyčioje.

Viena užpuoliko auka, 60 metų moteris, mirė bazilikoje, esančioje šio Viduržemio jūros pakrantės miesto širdyje. Netoliese buvo rastas 55 metų bažnyčios darbuotojo perrėžta gerkle kūnas. Trečia auka, 44 metų moteris, mirė nuo sužalojimų šalia bazilikos esančiame bare, kur pasislėpė po užpuolimo.

B. Issaoui, su savimi turėjęs Koraną ir tris peilius, šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas visų didesnis), kai pasirodę policininkai šovė į jį ir sunkiai sužeidė.

Šis išpuolis buvo įvykdytas šalyje tebetvyrant įtampai po spalio viduryje Prancūziją sukrėtusio brutalaus mokytojo nužudymo. Spalio 16 dieną jaunas čečėnas Paryžiaus priemiestyje nurėžė galvą mokytojui Samueliui Paty už tai, kad šis savo mokiniams kaip saviraiškos laisvės pavyzdį rodė pranašą Muhammadą vaizduojančias karikatūras.

Dėl įtariamų ryšių su B. Issaoui buvo sulaikyti ir apklausti šeši asmenys, tačiau šiuo metu areštinėje tebėra laikomas tik vienas – 29 metų tunisietis, plaukęs kartu su užpuoliku keltu, atgabenusiu jį į Lampedūzos salą, sakė šaltiniai.