Buvęs JK Nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderis prieš 21 mėnesį įsteigė naują politinę jėgą – „Brexit“ partiją, siekdamas padidinti spaudimą tuometinei ministrei pirmininkei Theresai May (Terezai Mei), kad ši įgyvendintų referendume rinkėjų pareikštą valią ir išvestų šalį iš Europos Sąjungos.

Sausį Jungtinei Karalystei palikus ES, partija pasitraukė į šešėlį, tačiau vyriausybės veiksmai kovojant su koronaviruso pandemija ir antro karantino paskelbimas paskatino N. Farage'ą atgaivinti savo politinę jėgą.

„Nors vis dar atidžiai stebime „Brexitą“, atėjo laikas perorientuoti mūsų pastangas“, – rašė N. Farage'as laikraštyje „The Sunday Telegraph“.

„Opiausias klausimas yra apgailėtinas vyriausybės atsakas į koronavirusą. Jos „strategija“ yra bauginimais priversti tautą paklusti, taikant įvairius karantinus, taisykles, reglamentus ir grasinimus“, – rašė jis.

„Tai nepadės kovoti su liga, kuri egzistuos dar ilgą laiką, galbūt – visada“, – pridūrė politikas.

N. Farage'as įspėjo, kad diskusijos, kaip kovoti su pandemija, tampa toksiškesnės už polemiką dėl „Brexito“, ir paragino vyriausybę su koronavirusu kovoti Švedijos pavyzdžiu. Ši Šiaurės šalis iki šiol netaikė visuotinio karantino, apsiribodama vietiniais suvaržymais.

JK ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) šeštadienį paskelbė apie visoje Anglijoje įvedamą keturių savaičių trukmės karantiną, šalyje toliau sparčiai augant sergamumui COVID-19 ir mirčių nuo šios ligos skaičiui artėjant prie 47 tūkstančių.

N. Farage'as taip pat nori, kad jo partija „imtųsi privilegijuotų visuomenės grupių“, tokių kaip nerenkami Lordų Rūmai ir visuomeninis transliuotojas BBC.