Taip pat užfiksuotos 162 žmonių, užsikrėtusių COVID-19, mirtys.

Ankstesnės paros rodikliai buvo 21 915 ir 326, atitinkamai. Visgi laikraštis atkreipia dėmesį į tai, kad sekmadienio duomenys dažnai būna mažesni dėl vėlavimų perduoti duomenis apie epidemiologinę situaciją.

Iš viso, pažymi „The Guardian“, JK nustatyta jau daugiau kaip 1 mln. COVID-19 užkrato atvejų – 1 034 914. Mirusiųjų dėl COVID-19 skaičius išaugo iki 46 717.

Išvakarėse Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) paskelbė apie nuo lapkričio 5 iki gruodžio 2 dienos įvedamą karantiną.

Šiuo laikotarpiu Anglijos gyventojams bus leista palikti savo namus tik esant reikalui – keliauti į darbą, mokslus ar apsipirkti maisto prekių parduotuvėse.

Taip pat bus leista išeiti pasivaikščioti.

Barai ir restoranai galės prekiauti išsinešimui skirtu maistu. Parduotuvės, išskyrus maisto prekių parduotuves, kirpyklos, grožio salonai ir poilsio įstaigos bus uždarytos, tačiau mokyklos, kolegijos ir universitetai dirbs toliau.

Premjeras pripažino, kad įvedamos priemonės pakenks mažam ir vidutiniam verslui, ir pažadėjo paramą.

Visgi JK kabineto aukšto rango ministras Michaelas Gove'as (Maiklas Gouvas) neneigė, kad saviizoliacijos režimas Anglijoje gali trukti ilgiau nei planuotas mėnuo.