Buvo nesunkiai sužeisti 12 žmonių, įskaitant tris policijos pareigūnus.

Demonstrantai skandavo šūkį „Laisvė!“, padeginėjo šiukšliadėžes ir įrenginėjo barikadas Gran Via – pagrindinėje Ispanijos sostinės gatvėje.

Teisėsaugos pareigūnams pamėginus išsklaidyti minią, prasidėjo susirėmimai ir protestuotojai ėmė svaidyti į policininkus akmenis ir petardas.

Dieną anksčiau su policija susirėmė keli šimtai protestuotojų, Barselonoje protestavusių prieš apribojimus, kurie buvo nustatyti kovai su koronaviruso pandemija. Per tuos susirėmimus buvo sužeista 20 policijos pareigūnų, o 12 žmonių buvo suimti.

Ministras pirmininkas Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) pasmerkė neramumus ir paragino gyventojus elgtis „atsakingai, vieningai ir pasiaukojančiai“, kad būtų galima įveikti pandemiją.

Nors nuo liepos mėnesio Ispanijoje buvo nustatyta nemažai apribojimų, užsikrėtimo atvejų pastaruoju metu vėl ėmė sparčiai daugėti. Koronavirusu šalyje nuo pandemijos pradžios užsikrėtė daugiau kaip 1,1 mln. žmonių, o mirė per 35 tūkst. užsikrėtusiųjų.

Siekdama pažaboti viruso plitimą, Ispanija praėjusią savaitę visoje šalyje įvedė naktį galiojančią komendanto valandą. Be to, beveik visi Ispanijos regionai uždarė savo sienas, siekdami užkirsti kelią gyventojų tolimosioms kelionėms.