„Mes su Vašingtonu susisieksime netrukus po rinkimų ir pasiūlysime naują transatlantinį susitarimą“, – H. Maasas sakė Vokietijos laikraščiui „Tagesspiegel am Sonntag“.

Pasak jo, reikalingas naujas bendras sutarimas dėl pasaulinių „žaidimo taisyklių“.

Ministras teigia, kad vien nacionalinio lygio veiksmų neužtenka prekiaujant ar kovojant prieš klimato kaitą ir koronaviruso pandemiją.

„Pasaulio ateitis atrodys sukrečiančiai, jei mes drauge neišspręsime didžiųjų mūsų laikų problemų“, – pareiškė H. Maasas.

Vokietijos diplomatijos vadovas taip pat apgailestavo dėl to, kaip JAV prezidentas Donaldas Trumpas elgėsi Europos Sąjungos atžvilgiu.

„Mums teko girdėti, kaip D. Trumpas Kiniją, Rusiją ir ES vienu metu įvardino didžiausiomis JAV priešininkėmis. Tai turi liautis,“ – sakė ministras.

Jis nepakomentavo, ką norėtų matyti rinkimų nugalėtoju – D. Trumpą ar jo oponentą Joe Bideną.
„Būtų pavojinga, jeigu aš, kaip užsienio reikalų ministras, įvardinčiau savo lūkesčius dėl rinkimų baigties kitose valstybėse“, – sakė M. Haasas, pabrėždamas, kad sprendžia JAV, o ne Vokietijos piliečiai.

„Mums teks susitaikyti su bet kokiu rinkimų rezultatu“ – sakė jis.

Tuo metu D. Trumpas šeštadienį pareiškė, kad daugybė valstybių tikisi jo pralaimėjimo rinkimuose.
„Kinija nori, kad manęs neliktų. Iranas nori, kad manęs neliktų. Vokietija nori, kad manęs neliktų“, – D. Trumpas sakė savo rėmėjams rinkimų kampanijos metu Pensilvanijos valstijoje.