Europoje COVID-19 pandemija iki šiol nusinešė daugiau nei 219 000 žmonių gyvybių. Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas paskelbė, kad šalyje mėnesį laiko galios griežtas karantinas, panašiai kaip ir šių metų pavasarį.

Graikijoje koronaviruso atvejų skaičius perkopė 2 000 per dieną pirmą kartą nuo pandemijos pradžios. Šalies valdžia paskelbė naujus apribojimus galiosiančius nuo antradienio bent iki lapkričio pabaigos – bus uždaryti barai, kavinės, restoranai ir sporto klubai.

Austrijoje nuo antradienio taip pat įvedamas dalinis karantinas, bus uždaryti restoranai, barai ir kitos pramogų vietos. Žmonės privalės likti namie nuo 20 val. iki 6 val., tačiau bus leidžiama išeiti darbo reikalais ar pasivaikščioti. Šalies kancleris Sebastianas Kurzas teigia, kad apribojimai galios visą lapkritį, bet bus ne tokie griežti kaip pirmojo karantino metu, nes mokyklos ir parduotuvės neuždaromos.

Portugalija taip pat paskelbė apie naujas priemones, kurios paveiks 70 proc. gyventojų. Jos įsigalios trečiadienį. Dalinis karantinas bus paskelbtas 121 šalies savivaldybėje, įskaitant Porto ir Lisabonos miestus, kur pastarąsias dvi savaites 100 000 gyventojų teko 240 naujų infekcijos atvejų. Mokyklos ir toliau veiks, tačiau draudžiami renginiai ir uždaromi lauko turgūs.

Roberto Kocho Instituto duomenimis, Vokietijoje pastarąją parą koronavirusas patvirtintas 14 777 gyventojams. Ten dalinis karantinas įsigalios pirmadienį.