Remiantis Izraelio gynybos ministro Benny Gantzo pranešimu, M. Esperis į Tel Avivą turėjo atvykti 13 val. 15 min. vietos (ir Lietuvos) laiku dviejų valandų susitikimams, įskaitant susitikimą su Izraelio kariuomenės pareigūnais.

Tačiau su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs šaltinis naujienų agentūrai AFP nurodė, kad B. Gantzas ir M. Esperis susitikime pratęs praėjusią savaitę Vašingtone vykusį pokalbį apie „pažangą, modernizuojant Izraelio kokybinę karinę persvarą“ po įvykių „raidos regione“.

Praėjusią savaitę Izraelis pareiškė, kad neprieštaraus JAV naikintuvų „F-35“ pardavimui Jungtiniams Arabų Emyratams, kai JAE tapo trečia santykius su Izraeliu normalizavusia arabų valstybe.

Šiuo sutikimu Izraelis atsisakė savo ilgametės nuostatos neleisti parduoti naikintuvų nė vienai iš JAV sąjungininkių regione, įskaitant Egiptą ir Jordaniją, nors šios valstybės turi taikos sutartis su Izraeliu.

Izraelio ministro pirmininko ir B. Gantzo bendrame praėjusios savaitės pranešime sakoma, kad Vašingtonas yra „Izraelio karinių pajėgumų modernizavimo ir Izraelio kokybinės karinės persvaros palaikymo“ procese.

M. Esperio sustojo Izraelyje likus savaitei iki JAV prezidento rinkimų, po dviejų dienų susitikimų Indijoje.