„Smerkiu šį atstumiantį ir žiaurų išpuolį, kuris tik ką buvo įvykdytas Nicoje, ir visa širdimi esu su Prancūzija“, – parašė Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen socialiniame tinkle „Twitter“.

„Mano mintys – su šio neapykantos kupino akto aukomis. Visa Europa solidarizuojasi su Prancūzija. Mes liksime vieningi ir ryžtingi brutalumo ir fanatizmo akivaizdoje“, – nurodė ji.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis šį išpuolį pavadino „pasibjaurėtinu“ ir paskelbė: „Visa Europa yra su jumis.“

„Mūsų pareiga – drauge stoti prieš smurtą ir tuos, kas siekia kurstyti ir skleidžia neapykantą“, – pareiškė Europos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli.

Prancūzijos kovos su terorizmu prokuratūra pradėjo tyrimą dėl įvykio Nicoje, per kurį peiliu ginkluotas vyras Dievo Motinos bazilikoje, esančioje šio Viduržemio jūros pakrantės miesto širdyje, nudūrė tris žmones.

Prancūzijoje tebetvyrojo įtampa po spalio 16 dienos išpuolio, per kurį Paryžiaus priemiestyje Konflan Sent Honorine jaunas čečėnas Abdullakh Anzorovas nupjovė galvą istorijos, geografijos ir pilietinio ugdymo mokytojui Samueliui Paty.

Kelios dienos iki nužudymo S. Paty savo mokiniams kaip saviraiškos laisvės pavyzdį rodė pranašą Muhammadą vaizduojančias karikatūras.

Po šio nužudymo Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas gynė karikatūristų teisę pašiepti religinius veikėjus. Tai išprovokavo protestus kai kuriose musulmoniško pasaulio valstybėse.

Po naujausios atakos Nicoje Prancūzija ketvirtadienį paskelbė aukščiausio lygio parengtį potencialioms atakoms visoje šalyje.