Šalies vadovas nurodė, kad suvaržymai įsigalios ketvirtadienį vakare ir tęsis „mažiausiai iki gruodžio 1 dienos“.

Šiuo laikotarpiu privalės užsidaryti barai, restoranai ir kitos ne pačios būtiniausios verslo įstaigos, bet kitaip nei per ankstesnį dviejų mėnesių karantiną praeitą pavasarį, mokiniai galės toliau lankyti mokyklas, kreipdamasis per televiziją sakė E. Macronas.

Taip pat galės toliau dirbti gamyklos ir ūkiai bei bus teikiamos kai kurios viešosios paslaugos, siekiant apriboti žalą ekonomikai, gresiančios šalį visiškai uždarius.

„Virusas Prancūzijoje plinta sparta, kokios neprognozavo net didžiausi pesimistai“, – pabrėžė prezidentas.

„Kaip ir praeitą pavasarį, namus galėsit palikti tik vykdami į darbą, pas gydytoją, padėti giminaičiu, nusipirkti būtiniausių prekių arba trumpam pakvėpuoti grynu oru lauke“, – sakė E. Macronas.

Pasak jo, žmonės turės nešiotis rašytinius pareiškimus, kuriuose nurodoma išėjimo iš namų priežastis. Ši sąlyga leidžia manyti, kad pažeidėjams vėl bus skiriamos baudos.

„Jeigu po dviejų savaičių geriau valdysime padėtį, galėsime iš naujo įvertinti ir, tikėkimės, atidaryti kai kuriuos verslus, ypač Kalėdų atostogoms, – kalbėjo prezidentas. – Tikiuosi, kad galėsime švęsti Kalėdas ir Naujuosius metus su šeimomis.“

Kaip ir kitose Europos šalyse, Prancūzijoje pastarosiomis dienomis buvo stebimas koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų pliūpsnis, galintis greitai viršyti ligoninių pajėgumus.

Šiuo metu COVID-19 pacientai yra užėmę daugiau kaip 3 tūkst. lovų intensyviosios terapijos skyriuose. Pasak E. Macrono, lapkritį šis skaičius gali išaugti maždaug iki 9 000.

Prezidentas pridūrė, kad Prancūzija sieks padidinti intensyviosios terapijos lovų skaičių iki 10 000. Šiuo metu jų turima apie 5 800.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)