Anksčiau daugiausiai naujų COVID-19 atvejų per parą patvirtinta balandžio 2 d., tada šis rodiklis siekė 93.

Vakar buvo skelbta apie 37 per parą nustatytus užsikrėtusiuosius.

Trečiadienį ryte Estijos ligoninėse buvo gydomi 32 koronavirusu užsikrėtę pacientai, iš kurių vienam buvo reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Naujų mirties atvejų šalyje neužregistruota.

Dviejų savaičių laikotarpiu patvirtintų COVID-19 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų, skaičius dabar siekia 48,5. Dieną anksčiau šis rodiklis atitiko 42,06.

Nuo pandemijos pradžios Estija iš viso patvirtino 4 590 užsikrėtimo atvejų. Bendras mirties nuo šios ligos atvejų skaičius – 73.

Estijos Sveikatos departamento sveikatos apsaugos srities generalinio direktoriaus pavaduotoja Mari Anne Harma sako, kad, jeigu praeitą savaitę buvo galima kalbėti apie stabilią situaciją, tuomet dabar viskas kitaip.

Ji teigia, kad per parą gauti 125 teigiami koronaviruso tyrimo rezultatai, didžioji dalis naujų atvejų iš slaugos centro Raplos mieste. Šiuo metu Sveikatos departamentas nustatinėja kitus židinius.

Anot valdininkės, spalio 27 dieną Estijoje fiksuoti 23 aktyvūs viruso židiniai, pusė jų siejama su darbo vietomis. Kita dalis – su mokyklomis.

M. A. Harma pridūrė, kad auga simptomų nejaučiančių viruso nešiotojų skaičius.

„Jeigu įtariate, kad turėjote kontaktą su sergančiu žmogumi, atkreipkite dėmesį net ir į lengvus ligos simptomus, pavyzdžiui, galvos skausmą ir gerklės perštėjimą“, – sako M. A. Harma ir pridūrė, kad šiuo metu testai, esant reikalui, atliekami labai skubiai.

Kaip ir anksčiau, anot pareigūnės, daug atvejų – įvežtiniai, daugiausia iš Rusijos ir Ukrainos, taip ir iš Suomijos ir Lenkijos.

M. A. Harma patikino, kad šiuo metu situacija nėra bloga, tačiau yra rizika, jog virusas plinta tyliai.

„Estijos žmonės šaunuoliai, mes susitvarkysime. Tokia valdžios pozicija, bet labai svarbu, kaip mes elgsimės patys, kokį pavyzdį rodysime šeimai, draugams, kolegoms“, – teigia pareigūnė.