Prancūzijos užsienio reikalų ministerija antradienį savo portale paskelbė naujus saugumo nurodymus savo piliečiams Indonezijoje, Bangladeše, Mauritanijoje, Irake ir Turkijoje. Prancūzams patariama laikytis atokiai protestų prieš pranašo Mahometo karikatūrų paskelbimą ir vengti viešų susirinkimų. „Rekomenduojame būti ypač atidžius kelionėse ir vietose, kurias lanko turistai ar emigrantų bendruomenės“, - sakoma pareiškime.

Mokytojas Samuelis Paty spalio viduryje Paryžiaus priemiestyje buvo užpultas spėjamo islamisto, kuris nupjovė jam galvą. 18-metis čečėniškų šaknų turintis įtariamasis buvo nušautas policijos. Remiantis tyrimu, mokytojas buvo nužudytas, nes per pamoką kalbėdamas apie nuomonės laisvę rodė pranašo Mahometo karikatūras.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas po nužudymo paskelbė, jog stiprins priemones prieš konservatyvųjį islamą, kuris grasina Prancūzijos vertybėms. Virtinė musulmoniškų šalių tada griežtai sukritikavo Prancūzijos vyriausybę, nes, anot E. Macrono, karikatūras galima skelbti ir toliau. Vienas garsiausių kritikų buvo Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)