Jau antrasis per pastarąjį mėnesį į šį šalies regioną nusitaikęs uraganas pasiekė šiauriau nuo turistų pamėgto kurorto Tulumo esančią teritoriją, pranešė JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC).

„Zeta“ sustiprėjo ir iš atogrąžų audros virto į pirmosios kategorijos uraganą. Vėjas jame siekia 130 km/val., skelbė centro atstovai.

Pietryčių valstijos Kintanos Roo valdžia stabdo įvairius darbus ir prekių pervežimą paveiktose teritorijose. Valstijoje taip pat įrengtas prieglobstis žmonėms, kurie namuose jaučiasi nesaugūs.

„Uraganas paveiks beveik visą valstiją“, – socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše teigia Kintanos Roo gubernatorius Carlosas Joaquinas.

Kankuno kurorte gyventojai apsirūpino maisto atsargomis, taip pat medžio plokštėmis uždangstė langus, o degalinėse susidarė spūstys.

„Geriau pasiruošti, nes 2005 m. smogus 5 kategorijos uraganui „Wilma“ neturėjome nei vandens, nei elektros ar ko nors pavalgyti, nuo to smarkiai nukentėjome“, – sakė Kankuno gyventoja Lucia Castro.

„Zeta“ gali atnešti „didelių audrų“ ir potvynį, perspėjo NHC.

Prognozuojama, kad uraganas pradžioje susilpnės, o vėliau vėl sustiprės virš Meksikos įlankos, artėdamas prie šiaurinės JAV įlankos pakrantės.

Spalio 7 d. Jukatano pusiasaliui smogė uraganas „Delta“. Tuo metu uraganas buvo antrosios kategorijos. Audros rovė medžius ir išvartė elektros stulpus. Apie aukas nepranešta.