Pirmadienio duomenys bendrą mirčių skaičių padidino iki 32 953, o oficialiai patvirtintų infekcijų skaičius išaugo iki 574 856, sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Sima Sadat Lari.

Kai kuriose šalies ligoninėse jau pritrūko lovų naujiems pacientams gydyti, valstybinei televizijai sakė nacionalinės koronaviruso darbo grupės vadovas. „Mūsų gydytojai ir slaugytojai yra pavargę. Raginu visus gerbti (sveikatos) protokolus“, – sakė Alireza Zalis.

Valdžios institucijos dėl nemažėjančio viruso atvejų skaičiaus kaltina prastą saugaus atstumo taisyklių laikymąsi, o sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Irajas Harirchis praėjusią savaitę sakė, kad, jei tai tęsis toliau, kasdien gali būti pranešama po 600 mirčių.

Nuo pirmadienio Teherane ir kitose šalies vietovėse pratęsiamas COVID-19 apribojimų galiojimas. Sostinėje iki lapkričio 20 dienos pratęstas pirmadienį turėjęs pasibaigti mokyklų, mečečių, parduotuvių, restoranų ir kitų viešų institucijų uždarymas.

Taip pat pranešama, kad bent 43 apskrityse, kuriose stebimas nerimą keliantis infekcijų plitimas, savaitei įvedama „ekstremalių priemonių ir apribojimų“. Valstybinė televizija skelbė, kad pagal paveiktumą raudona spalva šiuo metu žymima 21 iš 31 Irano provincijos.

Teheranas praeityje yra apkaltinęs JAV, kad jų įvestos sankcijos sunkina šalies kovą su mirtina liga. Vašingtonas, apkaltindamas Iraną „nekompetentingu ir mirtinu valdymu“, atsisakė atšaukti 2018 metais pakartotinai pritaikytas sankcijas.

Kai kurie ekspertai abejoja oficialios Irano koronaviruso statistikos tikslumu. Irano parlamento tyrimų centro balandį paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad tikroji statistika gali būti dvigubai didesnė nei ta, apie kurią skelbia Sveikatos apsaugos ministerija.