Apsaugos kameros užfiksavo, kaip pėstininkų kovos mašina (BMP) privažiuoja prie betono tvoros su spygliuota viela, pramuša ją ir įvažiuoja į uždarą teritoriją. Tuo metu ant pėstininkų kovos mašinos stovėjo du žmonės.

„Telegram“ duomenimis, techniką valdė du 20-os gvardijos motorizuotųjų šaulių brigados kariškiai – jefreitorius ir eilinis. Jie buvo neblaivūs.

Teigiama, kad kariai iš pradžių vartojo alkoholio, paskui nusprendė pervaryti pėstininkų kovos mašiną iš karinio dalinio į poligoną, tačiau išklydo iš kelio ir „užvažiavo“ į oro uostą. Apie incidentą jau pranešta kariniam daliniui ir Rusijos Federalinei saugumo tarnybai.

„Pakėlėme galvas ir pamatėme BMP, kuri tiesiogine šio žodžio prasme skrido“, – pasakojo incidentą matęs geležinkelio darbininkas.


„Kai išgirdau triukšmą, iš pradžių pamaniau, kad iš dangaus krenta lėktuvas, bet pasisukęs pamačiau šarvuotą automobilį, skriejantį pro mano kiemą“, – pasakojo kitas įvykio liudininkas.

Kaip matyti apsaugos kameros filmuotoje medžiagoje, šarvuotis su suporintais 100 ir 30 mm pabūklais bei nusuktu bokšteliu išdaužia sieną.

Vairavusį jefreitorių (Rusijoje iš Vokietijos atkeliavęs ir iki šiol naudojamas vyr. eilinio rangas. Žymiausias pasaulio jefreitorius buvo Adolfas Hitleris) Žerebcovą vėliau parodė sulaikytą, jo rankos už nugaros buvo surakintos antrankiais.

Rusijos Gynybos ministerija oficialiai patvirtino incidentą, bet nekomentavo pranešimų, kad kariai buvo neblaivūs.

„Spalio 20 d., kai karinis konvojus judėjo keliu palei Gumrako oro uostą, vienos pėstininkų kovos mašinos vairuotojas nesuvaldė“, – rašoma pranešime.

Pasak pranešimo, mašina pervažiavo per išorinę oro uosto tvorą. Pasak pareigūnų, incidento metu niekas nebuvo sužeistas, nors vėliau paviešintoje nuotraukoje matyti, kad jefreitoriui Žerebcovui prakirstas antakis.