Daugiausiai žmonių sulaikyta Minske ir Gardine. Protestai taip pat vyko Breste, Babruiske, Vitebske, Barysave, Mogiliave, Pinske, Polocke bei kituose Baltarusijos miestuose. Tarp sulaikytųjų yra žurnalistų.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, vien demonstracijoje sostinėje Minske sekmadienį dalyvavo maždaug 100 000 žmonių.

Šalies Vidaus reikalų ministerija agentūrai TASS sakė, kad, kai sutemo, o didelės minios žmonių toliau žygiavo sostinės gatvėmis, buvo dislokuoti riaušių malšinimo ginklai.

Remiantis kitų Rusijos naujienų agentūrų pranešimais, sekmadienį buvo panaudota mažiausiai 10 kurtinamųjų granatų. Taip pat gauta pranešimų, kad riaušių policija šaudė guminėmis kulkomis.

Saugumo pajėgos, be kita ko, blokavo kelius Minsko centre.

Baltarusijoje pirmadienį turėjo prasidėti nacionalinis streikas. Socialinėje žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad streikas iš tiesų jau prasidėjo. Nepriklausomos žiniasklaidos svetainėje „Tut.by“ paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti tušti fabrikai, kaip iš universitetų išeina studentai.

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja anksčiau šį mėnesį paskelbė ultimatumą. Ji reikalavo įgyvendinti tris reikalavimus, o jei jie nebus įgyvendinti ir Aliaksandras Lukašenka neatsistatydins, prasidės opozicijos organizuotas nacionalinis streikas.

Ji reikalavo A. Lukašenkos atsistatydinimo, taip pat kad teisėsauga liautųsi vaikyti protestus ir būtų paleisti visi areštuoti opozicijos veikėjai.

„Šiandien režimas dar kartą parodė baltarusiams, kad smurtas yra vienintelis dalykas, kurį jis sugeba. Todėl rytoj, spalio 26-ąją, prasidės nacionalinis streikas“, – sekmadienį rašė S. Cichanouskaja.

Protestai Baltarusijoje įsiplieskė po rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimų. Oficialiais Centrinės rinkimų komisijos rezultatais, dabartinis prezidentas A. Lukašenka įveikė S. Cichanouskają triuškinama pergale, surinkęs 80,10 proc. balsų. S. Cichanouskaja neva liko antra, pelniusi tik 10,12 proc. balsų. S. Cichanouskaja atsisako pripažinti rinkimų rezultatus, ji išvyko iš Baltarusijos į Lietuvą.