Taifūnas „Molave“ prie šalies artinasi 25 km/h greičiu, o jo nešami vėjo gūsiai siekia iki 160 km/h, sakė meteorologijos biuras, pridurdamas, kad stichija sekmadienio vakarą turėtų pasiekti rytines Albajaus ir Kamarinų Sur provincijas.

Įspėjimai dėl tropinio ciklono paskelbti daugiau nei dvidešimtyje rytinių ir centrinių provincijų, įskaitant Manilos metropoliją.

„Gausių ar ilgalaikių kritulių metu gali pasireikšti potvynių, įskaitant staigius potvynius, ir lietaus sukeltų nuošliaužų“, – perspėjo meteorologijos biuras.

Jis pridūrė, kad iki 2 metrų siekiančios štorminės patvankos gali paveikti pakrantės zonas rytiniame Bikolio regione ir Šiaurės Samaro bei Kezono provincijose.

Prieš stichiją buvo evakuota apie 3,5 tūkst. žmonių, gyvenančių Albajaus provincijoje, Majono ugnikalnio papėdėje, sakė vietos pareigūnai.

Kai kurios vietovės, galimai pajusiančios šio taifūno padarinius, vis dar tvarkosi su tropinės audros „Saudel“ padariniais – praėjusią savaitę jos metu žuvo žmogus, o dar 165 tūkst. turėjo palikti savo namus.

„Molave“ taps jau 17-uoju taifūnu, šiemet smogusiu Filipinų salynui. Šalį kasmet nusiaubia apie 20 ciklonų.

Vienas smarkiausių naujausioje istorijoje taifūnų „Haiyan“, šalį nusiaubusių 2013 metų lapkritį, pareikalavo daugiau nei 6,3 tūkst. gyvybių ir namus privertė palikti per 4 mln. žmonių.