Vokietijoje pirmaisiais devyniais šių metų mėnesiais buvo nagrinėjami trys honkongiečių prieglobsčio prašymai, rodo Vokietijos federalinio migracijos ir pabėgėlių biuro duomenys. Iš šių prašymų du atmesti, o vienas patenkintas.

Nepatvirtinti pranešimai apie sėkmingai patenkintą prieglobsčio prašymą pasirodė dar praėjusios savaitės pradžioje, dėl šios priežasties Honkongo vyriausybė trečiadienį paprašė susitikimo su Vokietijos generaliniu konsulu Dieteriu Lamle.

Nepatvirtindama pranešimų, Honkongo vyriausybė trečiadienį paskelbė pranešimą, kuriame pareiškė „stiprų nepritarimą“ šiam žingsniui.

Honkongo aktyvistų grupė „Haven Assistance“ pirmadienį feisbuke paskelbė, kad Vokietijoje prieglobstis suteiktas 22-ejų metų amžiaus protestų judėjimo šalininkui.

Gali būti, kad esama ir daugiau honkongiečių prieglobsčio paraiškų, tačiau jos pasislėpusios Kinijos piliečių be specialaus statuso statistikoje. Vokietijoje nuo sausio iki rugsėjo prieglobstis suteiktas 61 iš 416 prieglobsčio prašytojų iš visos Kinijos, įskaitant Honkongą.

Nuo to laiko, kai birželio 30 dieną Pekinas įvedė naują nacionalinį saugumo įstatymą, kuriuo baudžiamas atsiskyrimas, perversmas, terorizmas ir sąmokslas, mieste-valstybėje stebimas susidorojimas su režimui prieštaraujančiais balsais.

Plačiai kritikuojamu įstatymu buvo uždraustas aktyvizmas, įskaitant tokius, regis, nereikšmingus veiksmus, kaip dainų, kuriose esama perversmą skatinančių žodžių, dainavimas ar su perversmu susijusių lipdukų demonstravimas.