Afganistano nacionalinis saugumo direktoratas tviteryje paskelbė, kad Gaznio provincijoje buvo nukautas egiptietis Abu Muhsinas al-Masris, kuris, kaip manoma, grupuotės „padalinyje“ Indijoje ėjo antras pagal svarbą pareigas.

Daugiau informacijos apie operaciją ir jos atlikimo laiką direktoratas nepateikė.

A. M. al-Masris, dar žinomas Husamo Abdo-al-Ra‘ufo vardu, įrašytas į Federalinio tyrimų biuro (FTB) ieškomiausių teroristų sąrašą.

2018 metų gruodį JAV išduotas jo arešto orderis, jam pateikus kaltinimų teikus paramos ir išteklių užsienio teroristinei organizacijai ir planavus nužudyti JAV piliečių, teigė FTB.

Pranešimo apie A. M. al-Masrio mirtį sulaukta tuo metu, kai Katare tęsiamos taikos derybos tarp Talibano ir Afganistano vyriausybės, siekiant užbaigti ilgai trunkantį jų karą.

Derybos organizuojamos JAV ir Talibanui vasarį sudarius sutartį, pagal kurią kovotojai sutiko neleisti Afganistano teritorijose veikti užsienio ekstremistams.

Talibano valdžios suteiktas prieglobstis „Al-Qaeda“ grupuotei buvo pagrindinė JAV invazijos į Afganistaną priežastis po 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolių.