Daugiau kaip 100 mln. gyventojų turinčiame Egipte apie 63 mln. žmonių turi teisę balsuoti renkant 568 iš 596 parlamento žemųjų rūmų deputatų. Vis dėlto parlamentas daugelio laikomas tik vyriausybės sprendimus automatiškai tvirtinančia institucija.

Likusius 28 įstatymų leidėjus paskirs pats A. F. al Sisi, kurio vyriausybė per pastaruosius šešerius metus nuslopino bet kokią rimtą politinę opoziciją.

Rinkimai vyks dviem etapais; šeštadienį ir sekmadienį savo valią galės pareikšti rinkėjai 14-oje provincijų.

Antrasis balsavimas vyks lapkričio 7–8 dienomis ir apims 13 provincijų, įskaitant sostinę Kairą.

Rinkimų antrieji turai vyks vėliau lapkritį, o galutiniai rezultatai turėtų būti paskelbti gruodį.

Kaire ir kitur buvo iškabinta daugybė plakatų ir transparantų, raginančių egiptiečius balsuoti. Kai kurie kandidatai, siekdami užsitikrinti didesnį palaikymą, internetu paskelbė netgi muzikinių vaizdo klipų.

Daugelis kandidatų taip pat balotiravosi rinkimams prieš penkerius metus. Tąsyk varžėsi dešimtys partijų, bet dauguma jų buvo silpnos ir nedarančios didelės įtakos visuomenei.

2015 metais išrinktą parlamentą sudarė daugiausiai A. F. al Sisi šalininkai ir buvo vienintelis nedidelis opozicijos blokas, žinomas, kaip 25/30.

Naujai išrinktas parlamentas bus antrasis, sušauktas vadovaujant A. F. al Sisi. Pastarasis atėjo į valdžią 2014 metais per karinį perversmą, pašalinusį iš posto islamiškų pažiūrų prezidentą Mohamedą Mursi (Mohamedą Mursį).