Iš savo šalies pasitraukęs E. Moralesas nuo pernai gruodžio gyveno Buenos Airėse. Penktadienį 17 val. 15 min. vietos (23 val. 15 min. Lietuvos) jis išskrido į Venesuelos sostinę lėktuvu, pakilusiu iš Eseisos tarptautinio oro uosto, sakoma „Telam“ pranešime.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad Bolivijos kairiosios partijos „Judėjimas už socializmą“ (MAS) lyderis sekmadienį planuoja grįžti į Argentinos sostinę.

E. Moralesas pirmadienį užsiminė norįs grįžti į Boliviją, kai jo tėvynėje praeitą savaitę vykusius prezidento rinkimus per pirmąjį turą laimėjo kairuolis Luisas Arce (Luisas Arsė).

Bolivijos rinkimų komisija penktadienį patvirtino L. Arce pergalę, grąžinančią MAS į valdžią praėjus mažiau kaip metams po E. Moraleso atsistatydinimo ir pabėgimo iš Bolivijos dėl kelias savaites trukusių didelių protestų, išprovokuotų jo ginčijamo perrinkimo.

E. Moralesas, pirmasis indėnų kilmės Bolivijos prezidentas, vadovavo šaliai beveik 14 metų. Pernai jis vėl kandidatavo ir laimėjo rinkimus, bet nauja kadencija jam būtų buvusi jau ketvirta iš eilės, o šalies konstitucija draudžia prezidentui dirbti daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.