„Ką tik gavau žinią, kad Slovėnijos užsienio reikalų ministrui A. Logarui, kuris lankėsi Baltijos šalyse, nustatytas Covid-19. Palaikome ryšį su Ligų profilaktikos ir kontrolės centru ir imamės reikiamų priemonių. Kadangi esu pripažintas kontaktiniu asmeniu, būsiu karantine ir eisiu savo pareigas nuotoliniu būdu“, - parašė politikas tviteryje.

Estijos užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu penktadienį taip pat pranešė perėjęs prie nuotolinio darbo režimo po kontakto su Covid-19 užsikrėtusiu kolega iš Slovėnijos, kuris šią savaitę lankėsi Taline su darbo vizitu.

„Šįvakar aš gavau iš Slovėnijos informaciją, kad ministrui A. Logarui atlikto testo dėl koronaviruso rezultatas buvo teigiamas. Todėl aš taip pat atlikau testą. Aš izoliuosiuosi ir visą ateinančią savaitę dirbsiu nuotoliniu būdu“, - parašė U. Reinsalu feisbuke.

Kaip jau ELTA pranešė, Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį susitiko su Slovėnijos užsienio reikalų ministru A. Logaru, kuris į Lietuvą atvyko su darbo vizitu prieš tai apsilankęs Estijoje ir Latvijoje.

Ministrai, kaip skelbia Užsienio reikalų ministerija, aptarė dvišalį bendradarbiavimą, situaciją Rytų kaimynystėje, Vakarų Balkanuose, ES plėtros, regioninio saugumo ir bendradarbiavimo NATO, Trijų jūrų iniciatyvos bei svarbiausius ES darbotvarkės klausimus.