Valdžios duomenimis, šalyje nuo spalio 16 d. iki ketvirtadienio vakaro vietos laiku po vakcinacijos nuo gripo mirė 28 žmonės. Pirmas toks atvejis buvo užfiksuotas praėjusį penktadienį Inčono mieste, kur netrukus po pasiskiepijimo mirė 17-metis moksleivis. Vėliau analogiškų atvejų buvo Seule, Kiongido provincijoje ir kituose regionuose.
Dauguma mirusiųjų – pagyvenę žmonės. Pasak medikų, daugelis jų sirgo kitomis sunkiomis ligomis.

„Yonhap“ žiniomis, patikrinimas leidžia daryti išvadą, kad mažiausiai dvi mirtys gali būti susijusios su anafilaksiniu šoku, kuris yra vienas iš dažniausiai pasireiškiančių šalutinio poveikio padarinių.
Dėl šios situacijos Pietų Korėjos medikų asociacija ketvirtadienį pasiūlė savaitei, iki spalio 29 d., sustabdyti vakcinacijos programos realizavimą.

Reaguodami į visuomenės susirūpinimą, specialistai teigia, kad mažiausiai šešių mirčių tyrimas neatskleidė tiesioginio ryšio tarp skiepų nuo gripo ir žmonių netekties. Vakcinose toksinių medžiagų neaptikta.

„Yonhap“ duomenimis, pagal valstybinę programą buvo paskiepyta beveik 13 mln. žmonių. Jos tikslas buvo išvengti papildomo krūvio ligoninėms dėl sezoninio gripo tęsiantis koronaviruso pandemijai. Buvo planuojama vakcinuoti beveik 30 mln. žmonių, iš jų 19 mln. – nemokamai.

Rugsėjį Pietų Korėjos pareigūnai nustatė, kad apie 5 mln. vakcinos nuo gripo dozių galėjo pasidaryti nebetinkamos dėl neteisingo laikymo, bet nusprendė, jog tai neatsiliepė jų kokybei ir efektyvumui.