„Iš liudininkų, vaizdo medžiagos ir ligoninės pranešimų surinkti įrodymai patvirtina, kad nuo antradienio, spalio 20-osios, 18 val. 45 min. (vietos, 20 val. 45 min. Lietuvos laiku) ir 21 val. (23 val. Lietuvos laiku) Nigerijos kariuomenė šaudė į tūkstančius žmonių, kurie taikiai reikalavo gero valdymo ir nutraukti policijos brutalumą“, – sakoma „Amnesty International“ pranešime.

Lagoso gubernatorius Babajide Sanwo-Olu anksčiau trečiadienį patvirtino, kad mažiausiai 25 žmonės buvo sužeisti šaudant į protestuotojus, nepaisiusius komendanto valandos, bet žūties atvejų esą nebuvo užfiksuota.

Protestai daugiausia buvo taikūs, bet įtampa didėjo, pykčiui dėl Nigerijos policijos liūdnai pagarsėjusio Specialiojo kovos su plėšikavimu skyriaus (SARS) veiksmų prasiveržus reikalavimais vykdyti didelius pertvarkymus šioje Vakarų Afrikos valstybėje.

Vyriausybė pareiškė išformuosianti SARS, tačiau protestai šalyje tebesitęsia, protestuotojams tvirtinant, kad jie nori, jog liautųsi visas policijos brutalumas.