Ši informacija nėra palanki D. Trumpui. Jis per rinkimų kampaniją ne kartą kaltino savo varžovą demokratą Joe Bideną užimant silpną poziciją Pekino atžvilgiu.

Praėjusiomis dienomis D. Trumpas ne sykį tikino, kad J. Bidenas susijęs su savo sūnaus Hunterio verslo reikalais Kinijoje ir Ukrainoje. Buvęs viceprezidentas tai nuolat neigė. Ir J. Bideno viešai prieinami mokestiniai dokumentai nerodo jokių jo verslo ryšių su Kinija.

Iš tikrųjų tai D. Trumpas daug metų veikė Kinijoje, rašo „The New York Times“, remdamasis jo mokesčių deklaracijų analize. D. Trumpo įmonė „Trump International Hotels Management“ esą 2013-2015 metais Kinijoje sumokėjo daugiau kaip 188 000 (158 000 eurų) mokesčių ir čia vedė derybas dėl licencijos.

Įmonė vis dar turi banko sąskaitą Kinijoje. Laikraščio duomenimis, be Kinijos prezidentas turi banko sąskaitų tik dar dviejose užsienio šalyse – Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje.

D. Trumpo įmonės advokatas Alanas Gartenas laikraščiui sakė, kad banko sąskaita buvo atidaryta viename filialų JAV turinčiame kinų banke, kad būtų galima mokėti mokesčius Kinijoje. Tačiau nuo 2015 metų įmonė esą Kinijoje „nevykdė jokių sandorių, transakcijų ar kitokių verslo veiklų“. Jau neaktyvus ir įmonės biuras Kinijoje.