„Nebėra laiko, todėl esame pasirengę derėtis 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę, visais klausimais. JK turi priimti sprendimą, tai yra jų laisvas ir nepriklausomas sprendimas. Jų atsakymas lems prieigos prie mūsų bendrosios rinkos lygį, tai yra tiesiog sveikas protas“, – Europos Parlamente (EP) kalbėjo Ch. Michelis.

Ch. Michelio teigimu, 27 ES valstybės narės taip pat yra pasirengusios staigiam prekybinių santykių nutraukimui metų pabaigoje be jokios naujos sutarties, rašo „Reuters“.

„Kaip sakydavo Theresa May, „Brexit“ reiškia „Brexit“. Tačiau „Brexitas“ taip pat reiškia sprendimų dėl mūsų santykių ateityje priėmimą“, – sakė Ch. Michelis, pabrėždamas tris pagrindines nesutarimų sritis derybose: žvejybos teises, ginčų sprendimą ir ekonominį sąžiningumą.

„Mums nereikia žodžių, mums reikia garantijų, – apie sąžiningą konkurenciją kalbėjo jis. – Ar mūsų draugai britai nori reguliuoti valstybės paramą ir laikytis aukštų medicinos standartų? Jei taip, kodėl gi neįsipareigojus dėl jų.“