Remiantis internete atsidūrusiu vaizdo įrašu iš šventės, asmeniškai pasveikinti jubiliatą panoro Filipas Kirkorovas, Nikolajus Baskovas, Stasas Michailovas, Grigorijus Lepsas, Eminas Agalarovas, Liubov Uspenskaja ir kitos Rusijos šou pasaulio žvaigždės, rašo spektr.press.

Vaizdo medžiaga sufleruoja, kad gimtadienio šventės svečiai nesilaikė apsauginių veido kaukių ir pirštinių reikalavimų, nepaisė ir socialinio atstumo – jie aktyviai šoko, glėbesčiavosi, dainavo.


Šventė vyko nepaisant itin nepalankios epidemiologinės padėties Rusijos sostinėje – kiekvieną dieną Maskvoje fiksuojama po daugiau nei 5 tūkst. naujus naujojo koronaviruso atvejus.

Valdžia kol kas negalvoja kartoti pavasarinio scenarijaus ir įvesti karantiną, nors tam tikri ribojimai visgi taikomi. Pavyzdžiui, viešojo transporto keleiviams privalu dėvėti apsaugines veido kaukes ir pirštines. Restoranai ir klubai naktimis įsileidžia tik iš anksto užsiregistravusius lankytojus.

Pats Rusijos prezidento atstovas spaudai į klausimus, kodėl pandemijos metu nusprendė iškelti tokią puotą, neatsakinėja. Jo sutuoktinė Tatjana Navka žurnalistams pareiškė, kad „tai buvo asmeninė šventė“.

Pats D. Peskovas ne kartą viešai kalbėjo apie pavojus, susijusius su naujuoju koronavirusu.

„Tai paprasčiausiai nenoras atidžiai skaityti, apsižvalgyti ir suprasti – reikia apsidairyti ir pamatysite, kiek daug žmonių aplinkui serga, ir kaip sunkiai serga“, – D. Peskovas kalbėjo apie žmones, netikinčius koronaviruso pavojingumu.

Tokius piliečius prezidento atstovas spaudai taip pat vadino neišmanėliais ir bepročiais.

D. Peskovas ir jo žmona T. Navka koronavirusu persirgo gegužę. Mokslininkai įrodė, kad COVID-19 užsikrėsti galima ir antrą kartą, netgi užregistruota viena mirtis, ištikusį antrą kartą užsikrėtusį žmogų.

Naujiena apie pompastišką D. Peskovo gimtadienį kaip reikiant suerzino socialinės žiniasklaidos naudotojus (kai kurių įrašų kalba sušvelninta).

„Jeigu Dima Peskovas nebūtų V. Putino atstovas spaudai, niekas pas jį nebūtų ėjęs, nes pats jis jokia ne asmenybė! Ir tos bobos brangiomis sukniomis nevizgintų užpakalių prieš kameras, kai milijonai žmonių gyvena skurde. Puota maro metu“, – pikrinasi „Twitter“ naudotojas.


„Paprastos kaukės nuo koronos neapsaugo! Tu, Denisai, dėvėk kaukę, o Peskovas ir jo aplinka švęs gimtadienį (masinį renginį be jokių kaukių)? Jiems koronavirusas juk nebaisus. Nebūk nevykėlis.
Į gimtadienį susivilko visi Kremliaus pakalikai, jiems Sobianino apsauginių kaukių režimas negalioja, o tu dėvėk kaukę“, – rašo kitas.

„Dugnas! Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas („mes protestuotojų kepenis išmalsime ant asfalto“ autorius) spalio 17 dieną audringai atšventė savo 53-ąjį gimtadienį, spjovęs į „izoliaciją“ ir „karantiną“! Paprastiems rusams – kaukės ir baudos! Režimo tarnui ir jo „elitui“ – orgijos ir išgertuvės!“, – kritikos negailėjo dar vienas internautas.

Antradienį paskelbta, kad Rusijoje pirmąkart per parą nustatyta per 16 tūkst. naujų (16 319) COVID-19 atvejų – daugiausiai nuo COVID-19 protrūkio šalyje pradžios.

Taip pat mirė 269 anksčiau užsikrėtę žmonės, rodo antradienį paskelbti šalies kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenys.

Per parą nustatomų COVID-19 atvejų skaičius Rusijoje ėmė didėti nuo rugsėjo: per mėnesį jų pagausėjo nuo 5 tūkst. iki 10 tūkst., per pirmąsias dvi spalio savaites išaugo iki 15 tūkst., o spalio 19-ąją priartėjo prie 16 tūkst. ribos.

Didžiausias sergamumas tebefiksuojamas Maskvoje: per praėjusią parą Rusijos sostinėje užregistruoti 4 999 užsikrėtimo atvejai, 49 pacientai mirė.

Nuo epidemijos pradžios visoje šalyje nustatyti iš viso 1 431 635 COVID-19 atvejai, 24 635 užsikrėtusieji mirė.

Iš gydymo įstaigų per praėjusią parą išrašyti 9 704 pacientai. Bendras ligoninėse gydytų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 1 085 608.