„Peteris Madsenas bandė pasprukti“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas Kopenhagos policininkas.

Policija per socialinį tinklą „Twitter“ patvirtino, jog policijos pareigūnų apsuptas P. Madsenas buvo „areštuotas ir pašalintas iš įvykio vietos“.

Buvo pasirodę pranešimų, kad vyras grasino policijai sprogstamuoju įrenginiu ar ginklu, tačiau jie nepatvirtinti.

Leidinio BT žiniomis, P. Madsenas paliko pataisos įstaigą paėmęs įkaitą ir grasindamas kalėjimo darbuotojams į pistoletą panašiu daiktu. Laikraštis citavo liudininkus, teigusius, kad jam pavyko pasišalinti baltu mikroautobusu, kurį vėliau perėmė policija.

Nuotraukose iš įvykio vietos matyti, kaip P. Madsenas sėdi ant žolės šalia kelio prie vijokliais apaugusios sienos už kelių šimtų metrų nuo kalėjimo, o šalia jo guli du pareigūnai, nukreipę į jį tarnybinius ginklus.

P. Madsenas, Danijoje garsėjęs tuo, kad statė povandeninius laivus ir raketas, 2018-aisiais buvo pripažintas kaltu nužudžius, lytiškai užpuolus žurnalistę ir sukapojus jos palaikus.

Danijoje nuteisimas iki gyvos galvos praktikoje paprastai prilygsta 16 metų laisvės atėmimo bausmei, tačiau ją atlikus nuteistieji vėl įvertinami, siekiant nustatyti, ar jie galėtų kelti pavojų visuomenei, jei būtų paleisti. Jeigu taip, jų įkalinimas gali būti pratęstas.

Teismas vienbalsiai nutarė, kad kaltinamasis priviliojo 30-metę moterį į savo paties pagamintą povandeninį laivą, pažadėjęs duoti jai interviu, kurį žurnalistė mėgino gauti keletą mėnesių.

Teisme M. Madsenas neigė nužudęs K. Wall ir tvirtino, kad ji žuvo per nelaimingą atsitikimą jo povandeniniame laive, tačiau prisipažino sukapojęs palaikus ir išmetęs juos į Baltijos jūrą.

Visgi rugsėjį pasirodžiusiame dokumentiniame filme jis pirmą kartą prisipažino esąs kaltas dėl žmogžudystės.

„Yra tik vienas kaltininkas – aš“, – dokumentiniame filme sakė P. Madsenas.

2017-ųjų rugpjūčio 10 dieną K. Wall, apdovanojimų pelniusi žurnalistė, įlipo į P. Madseno povandeninį laivą paimti interviu savo straipsniui.

Skrodimas parodė, kad K. Wall tikriausiai mirė uždususi arba dėl perrėžtos gerklės, bet palaikai buvo apirę ir tyrėjai negalėjo nustatyti tikslios mirties priežasties.