Naujausiais Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per pastarąją parą buvo nustatyti 12 982 nauji užsikrėtimo atvejai, o bendras jų skaičius išaugo iki 1 002 649.

Šalyje lig šiol užfiksuota kiek daugiau nei 26 700 mirties atvejų, o pasveikusiųjų skaičius viršijo 800 tūkst., nurodoma ministerijos ataskaitoje.

Argentinoje, kur kovą buvo nustatytas pirmasis su koronavirusu susijęs mirties atvejis Pietų Amerikoje, užfiksuotas penktas didžiausias COVID-19 atvejų skaičius – daugiau infekuotųjų yra tik Jungtinėse Valstijose, Indijoje, Brazilijoje ir Rusijoje.

„Esama daugybė epidemijų, kurios labai skiriasi pagal savo raidą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Argentinos epidemiologų draugijos prezidentas Omaras Suedas.

„Pavyzdžiui, dabartinė raida Kordoboje labai skiriasi nuo stebimos Buenos Airėse – ten kreivė yra suplokštėjusi ir smunkanti“, – pridūrė ekspertas.

Argentinoje galioja kelionių suvaržymai, tačiau nė vienoje provincijoje nepaskelbtas griežtas karantinas. Įsakymai likti namuose galiojo Buenos Airėse protrūkio pradžioje, bet nuo to laiko buvo panaikinti.

Šalies mokyklos kovą perėjo prie nuotolinio švietimo, tačiau sostinės ugdymo įstaigos nuo šio mėnesio palaipsniui grįžta prie įprasto darbo.

Užsiėmimai vyks atviruose kiemuose ir 10 mokinių grupėmis, kad potencialus protrūkis neišplistų už tokio „burbulo“ ribų, pranešė švietimo pareigūnai.