Komendanto valanda nuo 23 iki 5 val. prasidės ketvirtadienio vakarą ir tęsis iki lapkričio 13 d.

Sveikatos apsaugos ministras Roberto Speranza vėlyvą pirmadienio vakarą pritarė regiono vyriausybės siūlymui įvesti komendanto valandą.

„Tai yra tinkama ir simboliškai svarbi iniciatyva, kuri neturėtų turėti didelių ekonominių padarinių“, – laikraščiui „La Repubblica“ teigė Lombardijos regiono prezidentas Attilio Fontana.

Italijoje penktadienį pirmą kartą nuo pandemijos pradžios per parą užregistruota daugiau nei 10 000 naujų COVID-19 atvejų. Lombardijoje užregistruota daugiausia atvejų iš visų Italijos regionų. Būtent šiame regione ir prasidėjo COVID-19 protrūkis Italijoje vasario mėnesį.

Italija buvo pirmoji smarkiai koronaviruso paveikta Europos šalis, čia liga nusinešė per 36 tūkst. žmonių gyvybes.

Šeštadienį Lombardijoje barams nurodyta užsidaryti vidurnaktį, taip pat uždrausta valgyti ir gerti viešose vietose lauke.

Italijoje nacionaliniu lygiu taip pat įvesta apribojimų, tačiau kol kas apie komendanto valandą nekalbama.

Tarp Italijos nacionalinių apribojimų – mėgėjiškų kontaktinių sporto šakų varžybų ir mokinių išvykų draudimai, taip pat reikalavimas, kad baruose ir restoranuose po 18 val. klientai būtų aptarnaujami tik prie staliukų.

Premjeras Giuseppe Conte tikino nesvarstąs dar vieno visuotinio karantino, nes jis smarkiai pakenktų ir taip nukentėjusiai Italijos ekonomikai. Tiesa, G. Conte neatmeta lokalių karantinų įvedimo.

Lombardijoje komendanto valandą gyventojai galės pažeisti tik dėl sveikatos, darbo ar kitų būtinųjų priežasčių.

Italijos žiniasklaidos teigimu, regione taip pat rekomenduojama dideliems prekybos centrams savaitgaliais užsidaryti.