Demonstracijos vyko likus vos savaitei iki referendumo, kuriame Čilės gyventojai spręs, ar pakeisti diktatūros epochos Konstituciją – tai buvo vienas svarbiausių praėjusių metų protestų reikalavimų.
Nors ryte „Plaza Italia“ aikštėje prasidėjusioje demonstracijoje vyravo pozityvi nuotaika, popietę pranešta apie kelis smurto, grobstymo ir vandalizmo atvejus.

Kaip pranešama, buvo visiškai sudeginta netoli „Plaza Italia“ stovėjusi bažnyčia, o dar viena buvo išgrobstyta ir taip pat padegta. Antrąjį gaisrą ugniagesiams pavyko suvaldyti.

„Bažnyčių deginimas yra žiaurumo išraiška“, – sakė vidaus reikalų ir saugumo ministras Victoras Perezas, pridurdamas, kad už smurto incidentus buvo atsakingi pavieniai protestuotojai.

Čilėje per protestus padegtos dvi bažnyčios

Visiškai sunaikinta nedidelė Ėmimo į dangų bažnyčia mieste, pasak vietinės žiniasklaidos, taip pat buvo žinoma kaip „menininkų parapija“. Objektas pastatytas 1876 metais.

Viename Santjago regionų taip pat pranešta apie susirėmimus tarp futbolo chuliganų, o protestuotojai „Plaza Italia“ aikštėje raudonais dažais apipylė vieną statulą.

Nepaisant to, ryte atmosfera buvo visiškai kitokia, kai demonstrantai, kurių dauguma dėvėjo kaukes, laikė plakatus, dainavo ir šoko. Policija iš „Plaza Italia“ netgi pamažu pasitraukė.

„Tai puiku, labai gera ir pozityvu, – naujienų agentūrai AFP sakė 43-ejų demonstrantė Viviana Donoso. – Čilės žmonės turi susivienyti ir mes turime patikėti, kad galime kažką pasiekti.“

Čilėje per protestus padegtos dvi bažnyčios