„Spalio 18 dieną įvairiose šalies gyvenamosiose vietovėse užfiksuota 16 protesto akcijų, kuriose dalyvavo maždaug 8 tūkst. žmonių. Visuose sričių centruose, išskyrus sostinę, jos buvo negausios (nuo 10 iki 100 dalyvių)", – susirašinėjimo platformos „Telegram“ VRM kanalu pranešė atstovė.

„Iš viso vakar dėl masinių renginių įstatymų pažeidimų sulaikyta 280 piliečių (215 iš jų – Minske). Iki administracinių pažeidimų bylų nagrinėjimo teisme į sulaikymo vietas sugrąžinti 237 žmonės“, – sakoma pranešime.

V. Čemadanova sakė, kad Minske sekmadienį į gatves buvo išėję apie 7 000 žmonių, nors opozicijos aktyvistai ir demonstracijas stebėję žurnalistai teigė, kad protestuotojų buvo dešimtys tūkstančių.

Pasak VRM atstovės, Minske „pavieniai asmenys aktyviai priešinosi milicijos pareigūnams“.

„Siekiant užkirsti kelią teisėsaugos pareigūnų užpuolimui buvo panaudotos specialiosios priemonės, sulaikomi aktyviausi neramumų dalyviai“, – nurodė V. Čemadanova.

Jos teigimu, Breste ir Gomelyje žmonių grupės „bandė surengti gatvių eitynes“, bet milicijos pareigūnai joms „užkirto kelią“.

Baltarusiją jau trečią mėnesį krečia protestai prieš autoritarinį lyderį Aliaksandrą Lukašenką, oficialiai paskelbtą rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų laimėtoju. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.