Didžiausias COVID-19 atvejų paros prieaugis Lenkijoje buvo užfiksuotas praeitą šeštadienį, kai infekcija buvo patvirtinta 9 622 žmonėms.

Bendras užsikrėtusių koronavirusu žmonių skaičius nuo epidemijos šalyje pradžios kovo mėnesį išaugo iki 183 248, iš jų 3 614 žmonių mirė, nurodė pareigūnai.

Pirmadienį ryte šalies ligoninėse buvo gydomi 8 375 koronavirusine infekcija sergantys pacientai, iš jų 672 buvo reikalingas dirbtinis plaučių ventiliavimas.

Iki šiol Lenkijoje persirgę COVID-19 pasveiko iš viso 94 014 asmenų, iš jų 1 363 – per pastarąją parą, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Nuo šeštadienio Varšuvoje ir kituose didžiuosiuose miestuose (Gdanskas, Gdynė, Krokuva, Poznanė, Lodzė), dabar įtrauktuose į „raudonąją“ zoną, įsigaliojo nauji suvaržymai, pranešė vyriausybė.

Šiose teritorijose visos mokyklos bus uždarytos ir pereis prie nuotolinio mokymo.

Maitinimo įstaigos privalės užsidaryti 21 val. vietos laiku; bus uždrausta rengti vestuvių pokylius, taip pat bus taikomi griežtesni suvaržymai, kiek žmonių bus įleidžiama į parduotuves, viešojo transporto priemones ir pamaldas.

Nuo ketvirtadienio Lenkijos parduotuvėse laikas nuo 10 iki 12 val. vietos laiku rezervuojamas 60 metų sulaukusiems ir vyresniems žmonėms.

Šalyje taip pat buvo įvestas privalomas reikalavimas dėvėti kaukes viešose vietose.

Lenkija nacionaliniame Varšuvos stadione įrengs laikiną ligoninę COVID-19 pacientams

Lenkija nacionaliniame Varšuvos stadione įrengs laikiną ligoninę COVID-19 pacientams gydyti, pirmadienį sakė vienas vyriausybės pareigūnas.

„Norėtume, kad pirmosios 500 lovų pacientams būtų pasiekiamos iki šios savaitės pabaigos“, – radijui „Radio Zet“ sakė premjero kanceliarijos vadovas Michalas Dworczykas.

Anot pareigūno, ligoninė, kuri bus įrengta stadiono konferencijoms skirtoje erdvėje, turės apie 50 intensyviosios priežiūros lovų.

Joje dirbs vietos medicinos darbuotojai, personalas iš už Varšuvos ribų, teritorinės gynybos pajėgos ir priešgaisrinė tarnyba, teigė pareigūnas.

„Esu įsitikinęs, kad personalo rasime“, – kalbėjo M. Dworczykas.

Jis taip pat sakė, kad pasiruošimo įrengti laikinas ligonines darbai vyksta dar keliuose kituose šalies regionuose.

Lenkijoje pastarosiomis savaitėmis smarkiai padaugėjo naujų COVID-19 atvejų. Šeštadienį paskelbta apie 9,6 tūkst. naujų atvejų, o sekmadienį nustatyta per 8,5 tūkst. susirgimų.

Šalyje didėja susirūpinimas dėl sveikatos priežiūros sistemos pajėgumų priimti sparčiai augantį COVID-19 pacientų skaičių, kuriems reikalinga hospitalizacija ir intensyvi priežiūra. Kai kuriose ligoninėse, kaip pranešama, jau ima stigti darbuotojų.