Satyrinio laikraščio „Charlie Hebdo“ redakcija paragino sekmadienį vakare susirinkti į demonstraciją Paryžiuje, kurios metu būtų parodytas solidarumas su velioniu mokytoju. Prie demonstracijos prisijungs ir nevyriausybinė organizacija „SOS Racisme“ bei mokytojų profsąjungos. Žmonės taip pat ketina išeiti į gatves ir kituose Prancūzijos miestuose, įskaitant Marselį ir Bordo.

Penktadienį įvykęs brutalus 47-erių istorijos mokytojo nužudymas sukrėtė Prancūzija. Mokytojas per pamoką su mokiniais diskutavo apie prieštaringai vertinamas islamo pranašo Mahometo karikatūras, kurios pirmiausia pasirodė laikraštyje „Charlie Hebdo“.

Mokytojas per saviraiškos laisvei skirtą pamoką mokiniams rodė karikatūras spalio pradžioje. Islamo religijoje Mahometo atvaizdas yra uždraustas.

2015 m. sausį, taip pat po Mahometo karikatūrų publikavimo, islamistai surengė išpuolį „Charlie Hebdo“ redakcijoje. 2015 ir 2016 m. islamistiniai teroro išpuoliai Prancūzijoje nusinešė daugiau nei 230 žmonių gyvybes.

Prieš kelias savaites buvusi „Charlie Hebdo“ redakcija ir vėl tapo išpuolio vieta, kuomet laikrašti perpublikavo kai kurias Mahometo karikatūras.

Jau šeštadienį prancūzai išėjo į gatves parodyti solidarumą su nužudytu mokytoju, naudodami šūkį „Je suis prof“ (liet. „Aš esu mokytojas“).