Protestai prieš premjerą vyksta kiekvieną šeštadienį nuo liepos mėnesio, įskaitant ir mitingus prie premjero oficialios rezidencijos Jeruzalėje, kur, pasak Izraelio žiniasklaidos, šeštadienį susirinko keli tūkstančiai žmonių.

B. Netanyahu yra pareikšti kaltinimai dėl korupcijos, taip pat premjeras sulaukia daug kritikos dėl to, kaip vyriausybė mėgina suvaldyti koronaviruso protrūkį.

Policijos pranešime teigiama, kad policija keliose vietose sulaikė asmenų, kurie įtariami panaudoję ašarines dujas prieš protestuotojus.

Pranešama, kad šeštadienio demonstraciją Jeruzalėje paskatino nuo sekmadienio suplanuotas karantino priemonių sušvelninimas – karantino metu gyventojams buvo draudžiama nutolti nuo namų daugiau nei kilometrą.

Antrasis nuo COVID-19 pandemijos pradžios šalyje įvestas karantinas įsigaliojo nuo rugsėjo mėnesio, kai ėmė augti užsikrėtimo atvejų skaičiai.

Protestuotojai nešė vėliavas, daugelis buvo užsidėję kaukes su užrašu „Nusikaltimų ministras“.

Vėliau vakare kilo susirėmimų tarp protestuotojų ir policijos, kai demonstrantai kirto leistinos zonos ribas, sutrikdė eismą ir užpuolė pareigūnus, sakoma policijos pranešime. Teisėsauga pridūrė, kad trys asmenys buvo sulaikyti.

Naujienų agentūros AFP fotografas pranešė, kad keli tūkstančiai žmonių taip pat susirinko Tel Avivo mieste, įskaitant didelį skaičių šeimų su vaikais.