Tai didžiausias per vieną parą Čekijoje nustatytų naujų atvejų skaičius nuo pandemijos pradžios ir pirmas kartas, kai Čekijoje per parą patvirtintas penkiaženklis naujų koronaviruso atvejų skaičius.

Šalyje trečią parą iš eilės fiksuojamas COVID-19 atvejų rekordas. Ketvirtadienį Čekijoje patvirtinta daugiau kaip 9 700 susirgimų, o dar ankstesnę parą užregistruota daugiau kaip 9 500 naujų infekcijos atvejų.

Pastarosiomis dienomis šalyje ypač sparčiai daugėja susirgimų COVID-19 liga.

Per dvi savaites iki penktadienio Čekija patvirtino daugiau kaip 74 000 koronaviruso atvejų, o tai 10 000 atvejų daugiau nei patvirtino Italija, turinti beveik šešis kartus daugiau gyventojų. Čekija turi 10,7 mln. gyventojų.

Čekijoje nuo pandemijos pradžios koronavirusas iš viso diagnozuotas 160 112 žmonių, o su infekcija susijusių mirčių skaičius siekia 1 283.

Penktadienį Čekijos sveikatos apsaugos ministras paragino užsienyje dirbančius šalies gydytojus sugrįžti ir padėti kolegoms Čekijos ligoninėse.

Daugėjant koronaviruso atvejų, Čekijoje nuo trečiadienio uždaryti visi restoranai, aludės ir barai. Visos mokyklos perėjo prie mokymosi nuotoliniu būdu.