Apie tokį sprendimą po Belgijos vyriausybės krizių grupės posėdžio informavo vicepremjeras Georges'as Gilkinet.

Briuselio miesto regionas jau įvedė panašius ribojimus praėjusią savaitę, tačiau penktadienio sprendimas reiškia, kad jie galios visoje šalyje.

G. Gilkinet teigimu, sprendimas uždaryti kavines ir restoranus, laikomus didelės rizikos viruso plitimo vietomis, buvo priimtas siekiant pabandyti užkirsti kelią dar vienam visuotiniam karantinui, koks galiojo Belgijoje anksčiau šiais metais.

Jis perspėjo, kad „situacija yra rimta sveikatos požiūriu“, ir mes turime „užkirsti kelią savo sveikatos priežiūros sistemos perpildymui“.

„Mūsų ligoninės yra užkimštos, – pridūrė jis. – Skaičiai yra tokie pat dideli, kaip ir kovo mėnesį, kai nusprendėme skelbti karantiną, o to mes tikrai norime išvengti.“

Kaip ir daugelis kitų Europos šalių, Belgija šių metų pradžioje visos šalies mastu buvo įsivedusi karantiną, kuris padėjo sumažinti COVID-19 atvejų skaičių.

Visgi naujų užkrato atvejų, taip pat rimtų atvejų, susijusių su hospitalizavimu, skaičius vėl auga, o regioninės valdžios institucijos savo ruožtu vėl griežtina taisykles.