Pasak policijos, jis buvo istorijos mokytojas, neseniai mokiniams parodęs pranašo Mohammedo karikatūras.

Prokurorai ataką, surengtą tęsiantis 2015 metų kruvinos atakos satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo“ žurnalo redakcijoje vykdytojų įtariamų bendrininkų teismui, laiko teroristiniu incidentu.

„Charlie Hebdo“ supykdė daugelį musulmonų visame pasaulyje, kai paskelbė pranašo Mohammedo karikatūras.

Keliomis savaitėmis anksčiau kitas užpuolikas prie buvusios leidinio redakcijos Paryžiuje sužalojo du žmones, kurie, kaip jis manė, ten dirbo.

Penktadienio incidentas įvyko apie 17 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku netoli mokyklos vakariniame Prancūzijos sostinės priemiestyje Konflan Sent Honorine.

Policija į įvykio vietą atvyko gavusi pranešimą apie įtartiną asmenį, slampinėjantį šalia mokyklos, pranešė policijos šaltinis.

Ten pareigūnai aptiko negyvą vyrą, o maždaug už 200 m pastebėjo įtariamąjį, ginkluotą į peilį panašiu daiktu. Tas asmuo grasino policininkams.

Užpuolikas, kurį pašovė policija, mirė nuo sužalojimų, patirtų, kai policininkai jį pašovė, pranešė teisminis šaltinis.

Incidento vieta buvo aptverta, dėl įtarimų, kad ten yra sprogdintojo diržas, buvo išsiųstas išminavimo dalinys, nurodė šaltinis.

Vidaus reikalų ministras Gerald'is Darmaninas pasikalbėjęs su premjeru Jeanu Castexu ir prezidentu Emmanueliu Macronu, nedelsdamas nutraukė vizitą Maroke ir grįš į Paryžių, informavo jo biuras.

Macronas: istorijos mokytojas tapo teroro išpuolio auka

Praėjus kelioms valandoms po brutalaus išpuolio Prancūzijos prezidentas E. Macronas ir premjeras Jeanas Castexas apsilankė Konflan Sent Honorine, tuo metu vyriausybės pareigūnai susirinko į skubų susitikimą šiam išpuoliui aptarti.

„Šiandien buvo nužudytas vienas mūsų piliečių, nes jis mokė, nes jis mokė moksleivius saviraiškos laisvės“, – teigė E. Macronas.

„Istorijos mokytojo nužudymas yra išpuolis prieš saviraiškos laisvę ir Respublikos vertybes“, – tviteryje rašė Prancūzijos Nacionalinės Asamblėjos pirmininkas Richardas Ferrand’as.

Šaltiniai: suimti keturi asmenys, įskaitant nepilnametį

Po šiurpaus išpuolio buvo suimti keturi asmenys, įskaitant nepilnametį, šeštadienį pranešė naujienų agentūros AFP teisminis šaltinis.

Sulaikytieji yra susiję su užpuoliku, kurį po mokytojo nužudymo nušovė policija.

Incidentas įvyko penktadienį apie 17 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku netoli mokyklos vakariniame Prancūzijos sostinės priemiestyje Konflan Sent Honorine.

Policija į įvykio vietą atvyko gavusi pranešimą apie įtartiną asmenį, slampinėjantį šalia mokyklos, pranešė policijos šaltinis.

Ten pareigūnai aptiko negyvą vyrą, o maždaug už 200 metrų pastebėjo įtariamąjį, ginkluotą į peilį panašiu daiktu. Tas asmuo grasino policininkams.

Užpuolikas, kurį pašovė policija, mirė nuo sužalojimų, patirtų, kai policininkai jį pašovė, pranešė teisminis šaltinis.

Pasak AFP šaltinio policijoje, pareigūnų apsuptas užpuolikas šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas visų didesnis).

Akivaizdžiai sukrėstas prezidentas žurnalistams taip pat pareiškė, jog „visa tauta“ yra pasirengusi ginti mokytojus, ir pridūrė, jog „tamsuoliškumas nenugalės“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (860)